מאמרים של המשתמש - Israel Ziegelman
מספר מאמרים למשתמש זה : 2
שיווק מוניציפאלי : הבאת משפחה נוספת לעיר שדה דורשת שיווק יקר
יעד עיקרי של עיר שדה (פריפריה) וגם של ישוב ספר הוא לצמוח, דרך הבאת תושבים חדשים.
זהו אף יעד לאומי שלנו.
אך,
עיר כזו, היא מראש ענייה מפאת שהכנסותיה מארנונת עסקים הן נמוכות ולפיכך אף שירותיה לתושב הגר בה הם צנועים.
למרות זאת,
נדרשת ממנה עבודת שיווק יקרה על מנת למשוך תושב חדש אליה.
זאת,
בפרט באם הדיור החדש המוצע בה אינו זול או, באם היא מבקשת למשוך אליה לא רק ציבור חרדי אלא אף חילוני, מסורתי או של כיפות סרוגות.
האם הגיעה העת לשוב ולהשקיע בענף התיירות?
השוק המקומי לתיירות הצטמצם בשנתיים של נגיף הקורונה (השנים 2020-21) והוא גדל בהדרגה בחזרה בשנת 2022 שנסתיימה.
כך, לדוגמה,
מספר הלינות בבתי מלון שב כבר לערך גבוה של כ-23 מיליון לינות אך, ערך זה מכיל כ-3\2 לינות ישראלים ורק כ- 3\1 נוסף של לינות תיירים.
במקביל לכך,
היצע מתקני התיירות, ובראשם חדרי מלון, גדל ולכן התפוסה הממוצעת, המגיעה לכ-,61% היא עדיין הרבה יותר נמוכה מאשר זו של 70% שהושגה בשנת 2019, טרם נגיף הקורונה.
כתוצאה משילוב של שני גורמים והם עודף היצע על ביקוש, ושוק הצפוי לצמוח, יש כיום הזדמנות עסקית נאה למשקיעים להיכנס אל ענף התיירות ולרכוש תיירנים במחיר "טוב" (למשקיע).
במאמר הנוכחי אנו נשווה בין שלושה מתקני תיירות לדוגמה שהם מועמדים להשקעה והם פארק נופש אתגרי, מתחם של עשרה צימרים ובית מלון קטן של חמישים חדר.