כיום, ניתן למצוא לא מעט פתרונות שונים אשר מאפשרים שמירה על הרכב שעה שהוא נמצא בחניה ושער חשמלי לחניה, מהווה את אחד מהמרכזיים והנפוצים שבהם.
כל מי שתר אחר שערים חשמליים לחנייה, עתיד לגלות מגוון רחב של אפשרויות, אשר נבדלות אלו מאלו בפרמטרים רבים ומגוונים כמו: מידות, צורת הפעלה (שלט רחוק או הטלפון החכם), עיצוב, חומרי גלם, טכנולוגיות וכמובן, גם עלויות.
מהסיבות הללו, רגע לפני שנכנסים לנושא העלויות של שער חשמלי לחניה, חשוב להבין את מלוא הצרכים מאותו השער ובנוסף, גם לערוך היכרות עם כל האפשרויות הרלוונטיות והמתאימות.
הסוגים השונים של שערים חשמליים
מי שמחפש שער חשמלי לרכב, עתיד לגלות שנהוג לחלק את השערים ל-3 סוגים עיקריים שהם: שערי כנף, שערי הזזה, שערי כנף, שערי גלילה ושערים קונזוליים.
להלן סקירה קצרה של כל אחד מהסוגים־
שערי הזזה – שערי הזזה נחשבים לשערים כבדים ומאסיביים אשר עשויים ממתכת או מפלדה. הפתיחה שלהם מבצעת בצורה אופקית כלפי הצד – כאשר, במצב פתוח הם למעשה, נכנסים אל תוך נישה המותקן בקיר.
מכיוון שמדובר בשערים כבדים, גם המנוע שלהם חייב להיות חזק וכך גם המסילות שלהם.
חשוב לציין, ששערי ההזזה מחולקים ל-2 תתי קטגוריות: שערי הזזה על מסילות
שערים קונזוליים – בניגוד לשערי ההזזה הסטנדרטיים, כאן מדובר על סוג שערים אשר אינו פועל על גבי מסילות, כך שהוא ידוע גם בשם "שער מרחף", בשל העובדה שהוא מותקן מעל הקרקע.
שערים אלו מתאפיינים בנראות אסטטית גבוהה במיוחד והוא מהווה כבחירה האופטימאלית עבור חניונים בהם הקרקע היא בשיפוע או אינה ישרה מסיבות אחרות.
שערי כנף – מה שמאפיין שערים אלו, זאת העובדה שהם נפתחים על גבי ציר – כאשר הצד אליו הם יפתחו יותאם לצרכים ולדרישות המזמן. השערים עשויים מברזל, אלומיניום או פלדה ומתאפיינים לרוב במשקל נמוך יחסית – כך שהם מתאימים גם למפתחים יחסית קטנים.
הם יכולים להגיע במגוון רחב של עיצובים ולהוות כבחירה האופטימאלית עבור חניות בבתים פרטיים.
שערי גלילה – שערים אשר מתבססים על שלבים, אשר עולים כלפי מעלה. שערים אלו מיועדים בעיקר לחניות פרטיות. השערים מגיעים במגוון רחב של עיצובים וניתן להוסיף להם תוספות שונות.
ומה לגבי המחירים?
אחרי שלומדים להכיר את כל האפשרויות המוצעות – או לפחות את הבולטות שביניהן, ניתן להגיע לנושא המחירים.
כמובן, שיש לא מעט פרמטרים אשר ישפיעו על עלויות השערים ובין היתר: סוג השער, המידות, החומרים העיצוב וכמובן, איכות השער – וכחלק מכך, ניתן להסיק שטווח המחירים של שערים חשמליים לחניות הינו רחב במיוחד.
אם בכל זאת אתם מעוניינים לדעת מספרים, אז אם תבחרו בשער חשמלי נגרר, תשלמו ברוב המקרים בין 800 ל-1600 ₪ למ"ר.
שער חשמלי בעל כנף אחת יעלה לרוב בין 1000 ל-1500 ש"ח למ"ר.
לסיכום, כאשר, בוחרים שער חשמלי לחניה, הפרמטר החשוב ביותר עליו חשוב לשים דגש נוגע למענה של אותו השער למלוא הדרישות והצרכים. כמובן, חשוב לשאוף לבחור בשער האיכותי והעמיד ביותר – על מנת ליהנות ממנו לאורך תקופת זמן ארוכה. כמובן, שגם לתקציב אשר יוקצה למטרה תהיה חשיבות ולכן, קבלת הצעות מחיר מגוונות, תהווה ללא כל ספק כדרך לקבלת התמורה הטובה ביותר עבור הכסף.