כפי שהוסבר במאמר הראשונים : "קידום אתרים אורגני“ , יש למילות מפתח את החשיבות הגדולה ביותר בתהליך הקידום, ולכן מחקר מילים מקצועי ומקיף יניב תוצאות טובות יותר.במאמר הנוכחי, נדבר על ההיבטים לבחירת מילות מפתח נכונות ועל הכלים שיעזרו לנו למצוא אותן. כמו-כן, נוסיף חלק נוסף שמסביר על "מילות מפתח ארוכות זנב".
המאפיינים של מילת מפתח
1) נפח חיפוש : לכל מילה שנרצה לבדוק יש נפח חיפוש , כלומר , כמה חיפושים יש למילה הזו בחודש. יש מילים שנפח החיפוש שלהן הוא נמוך עד אפסי, ויש מילים שנפח החיפוש שלהן מגיע גם למיליונים או יותר. בתהליך הקידום , כל מקדם צריך לתת לנפח החיפוש מעמד משמעותי בהחלטה האם כדאי לקדם תחת מילת המפתח או לא. יש מילים שנקראות "ארוכות זנב" שלהן יש לרוב נפח חיפוש נמוך מאד, ולמרות זאת נרצה לקדם תחתן, אבל זה כבר לחלק נפרד…
2) תחרות : על כל מילה בגוגל מתחרים אתרים רבים שרוצים להופיע במקום הראשון. מקדמי אתרים, כאשר הם בודקים מילה מסוימת, אחוזאינדקס התחרות שלה מאפשר להם (בהשערה כמובן) להסיק כמה קשה יהיה לקדם תחת המילה הזו. או במילים אחרות : " כמה זמן, השקעה וכסף יהיה להוציא על מנת להגיע לתוצאות מכובדות תחת המילה " .
3) CPC : נתון זה קשור בעיקר לאתרים שמפרסים את עצמם בפרסום ממומן, אולם ניגע בו במאמר זה כי הוא עוזר להבין טוב יותר את אחוז התחרות שיש על מילה מסוימת, שכן אם מילה מסוימת עולה למפרסם עלות גבוהה לקליק, כנראה שהיא מאד מבוקשת ושקידום תחתיה יהיה קשה יותר.
אז איך בוחרים בסוף את המילה?
בחירת מילת מפתח תלויה בהרבה גורמים, ואין תשובה חד-משמעית של איזה מילים כדאי לקדם תחתן ואיזה לא… שכן, בסופו של דבר יש לזכור שהמטרה הראשונה וללא ספק החשובה ביותר היא שהמילה באמת תתאים למוצריםשירותים שהעסק נותן, ולא גוגל יבין מהר מאד שהאתר לא אמין עבור הגולשים, וככל הנראה גם "יעניש" אותו בהורדה בדירוג. ולכן, לכל מקדם אתר חייב להיות ברור מה הגולשים מצפים למצוא במידה והם נכנסים לאתר, ולפעמים אם מילה מאד קשורה לאתר וחשובה מאד לעסק, כדאי להכניס אותה אפילו אם "הנתונים" שלה לא מרשימים במיוחד.
כלים מומלצים למחקר מילות מפתח
כלי מילות המפתח של גוגל : כלי זה הוא כעיקרון חינמי, אמנם יש להפעיל קמפיין פעיל במערכת הפרסום של גוגל על מנת לקבל נתונים מדויקים יותר. כלי זה הוא הבסיס של כל מקדם אתריםמפרסם בגוגל מכיוון שאם אנחנו מתחרים על מקום בגוגל, מי אם לא גוגל תדע לתת לנו את הנתונים הטובים ביותר.
ההמלצה שלי : אני משתמש בכלי לצורך קבלת רעיונות חדשים למילות מפתח שלא חשבתי עליהן, אמנם אני לא משתמש בו לבדיקת הנתונים של כל מילה.
SEMrush : כלי זה הוא האהוב עליי ביותר. הוא עולה כסף, אבל לדעתי אין עליו תחרות מבחינת הנתונים שהוא מספק על מילות המפתח, על הנוחות בעבודה אתו ועל האפשרויות הרבות שהכלי מציע. הכלי מציע ניתוח של עד 1000 מילים לאתר, ובנוסף למחקר הוא גם משמש אותנו לכל אורך תהליך הקידום ( כולל מעקב אחר ביצועים, מיקומים וכד' ).
ההמלצה שלי : זה הכלי האהוב עליי, ומי שרוצה לקחת את מלאכת הקידום צעד קדימה עם כלי פשוט ונוח לשימוש מצד אחד ומקצועי ומקיף מהצד השני – זה בשבילו!
ZEFO : כלי זה הוא כלי ישראל ( ולכן למי שלא יודע אנגלית זה כנראה הכי מומלץ עבורו ) . הוא עולה כסף , וגם בו אני נוהג להשתמש מדי פעם. הוא כלי מצויין, שגם הוא בנוי בצורה נוחה מאד לשימוש וקל להבנה. הוא מספק קצת פחות נתונים מ-SEMRUSH אך הוא בהחלט מספק.
מילות "ארוכות זנב"
מילים אלה, אלו לרוב מילים שנרצה להוסיף בכמויות גדולות ככל שניתן. הן מאפיינות בעיקר חיפושים מאד ממוקדים, נפח החיפוש שלהן הוא נמוך מאד וכך גם התחרות עליהן. לדוגמא, אם אתם מקדמים אתר למוסך בטבריה, מילות ארוכות זנב יכולות להיות : מוסכים זולים בטבריה, מוסך מומלץ בטבריה והאזור וכד'… המטרה של המילים האלו הוא לכסות את כל האפשרויות שהלקוחות הפוטנציאליים עשויים לחפש בגוגל, וזאת לצד הקלות של לקדם תחתן.
אולם, כדי שהן יהיו יעילות, יש להוסיף הרבה מהן ככל שניתן ( מבלי להגזים כמובן ) היות ונפח החיפוש שלהן נמוך מאד בחודש.
כמה מילות מפתח צריך?
כמו בחלק " איך בוחרים את המילה הנכונה לקידום " גם פה אין תשובה חד משמעית. צריך לזכור שבסף תהליך הקידום אנחנו גם צריכים לשמור על תוכן אתר הגיוני וקריא עבור המשתמשים, ולא לדחוף אליו מילות מפתח בלי הבחנה, כי במקרה הזה תקרה התוצאה ההפוכה וגוגל דווקא יוריד אתכם במיקומים. גודל הגיוני של מילות מפתח לאתר ממוצע יהיה בין 100-200 אולם יש לזכור שוב שלכל אתר זה שונה, ויש אתרים שמספקים מוצריםשירותים רבים ולכן גם יכולים להגיע ל-700+ מילים..
חשוב לזכור כי תהליך הקידום הוא אופטימיזציית האתר עבור גוגל והמשתמשים כאחד, ואסור לזנוח אף אחד משני הצדדים.
המלצה בקצרה :כמה שיותר מילים ( רלוונטיות! ) מבלי שיפגעו בתוכן האתר ובחוויית המשתמש בו.
שמי ניב רון, אני משווק דיגטלי בחברת "סינרגיה ועוד" . אני בונה קמפיינים שיווקיים לחברות , בונה ומקדם אתרים ומפיץ תוכן שיווקי.
למאמר באתר שלנו, ולמאמרים נוספים בהמשך, לחצו כאן.