אחד ההורים הפך לסיעודי, בין אם לתקופה קצרת מועד, למשל לאחר ניתוח מורכב ובין אם מעתה והלאה. במצב כזה אנחנו מחפשים טיפול ועזרה להורה שלנו. אך ראשית עלינו להעריך את מצבו:
- האם מדובר רק בתקופת התאוששות מניתוח או שמדובר על מעתה והלאה?
- במה ההורה שלנו זקוק לעזרה? האם מס' שעות ביום יספיקו?
- האם ההורה שלנו מרותק למיטתו?
- האם ההורה שלנו סובל מדמנציה ולא ניתן להשאירו לבד גם לא לזמן קצר?
- האם להורה שלנו יש משטר קפדני של תרופות והוא צריך תזכורות לכך?
תשובות לשאלות הללו יסייעו לנו להחליט האם ההורה שלנו זקוק לטיפול סיעודי של מס' שעות ביום, טיפול סיעודי עם לינה או טיפול סיעודי 24/7.
מטפלת סיעודית עם לינה
קיים בלבול בין המושגים טיפול סיעודי עם לינה וטיפול סיעודי 24/7. גם אני בהתחלה כשנדרשתי לנושא חשבתי שאלו שני מושגים נרדפים. כאשר התחלתי לקרוא ולהעמיק את הידע שלי הבנתי שלא כך הדבר.
מטפלת סיעודית עם לינה ומטפלת סיעודית 24/7 הם שני מושגים שונים המספקים שירות דומה אך שונה.
מטפלת סיעודית עם לינה גרה בבית המטופל כל הזמן, אך מגיעים לה 8-10 שעות ביממה לשם מנוחה ושינה. עם זאת, המטפלת כן נדרשת לסייע למטופל בפעילויות קצרות גם במהלך שעות המנוחה שלה, כגון הליכה לשירותים.
מטפלת סיעודית 24/7
בטיפול סיעודי 24/7 מעורבים מס' מטפלים אשר מחלקים ביניהם משמרות, כך שלכל אורך שעות היממה יש מטפל ערני ופעיל שנמצא עם המטופל. חלוקת המשמרות היא בד"כ 3 משמרות של 8 שעות. טיפול סיעודי 24/7 מזכיר עבודה של הצוותים הרפואיים בבתי החולים. למען הפשטות בהבנה, תחשבו על השחקן כריסטופר ריב (ז"ל) ששיחק את סופרמן ונפגע בעת רכיבה על סוס. כריסטופר הפך לנכה מהצוואר ומטה, היה מרותק למיטתו והיה זקוק לעזרה סביב השעון – לטיפול סיעודי 24/7.
יתרונות בטיפול סיעודי עם לינה
למטפלת סיעודית עם לינה יש מס' יתרונות על פני טיפול סיעודי 24/7:
מדובר במטפלת יחידה אשר נמצאת עם המטופל, מכירה אותו, ולא מס' מטפלים אשר מתחלפים ביניהם. מעדויות רבות של משפחות ששכרו מטפלת סיעודית עם לינה אנו שומעים על הקשר החם שנוצר בין המטפלת למטופל. המטפלת הופכת להיות מעין בת משפחה.
גם בני המשפחה נהנים מאיש קשר יחיד בכל הקשור ליקיריהם (המטפלת) והם לא צריכים לדבר עם מס' אנשים בשביל לקבל תמונת מצב על יקיריהם.
כאשר שוכרים מטפלת סיעודית עם לינה מדובר על עלויות נמוכות יותר לעומת כששוכרים 3 מטפלים ביממה אשר מתחלפים ביניהם.
לסיכום, לפני ששוכרים את שירותי של מטפלת סיעודית כדאי להעריך את מצב המטופל ובדוק איזו מהחלופות היא המתאימה ביותר עבורו.