עסק טוב זה עסק שכל הגורמים שמעורבים בפעילותו מקבלים ערך גבוהה ממה שהם משקיעים
לקוחה שאני מלווה מזה חצי שנה אמרה לי "תדע לך המשפט שאמרת לי לתת ערך ללקוחות שלי מעבר למוצר, לא רק שמחבר את הלקוחות אליי בצורה פנטסטית, זה משפט שתופס אותי ועוזר לי גם בחיים מעבר לעסק". התרגשתי לשמוע את זה, אני תמיד מתרגש ושמח לשמוע איך העסקים שאותם אני מלווה חווים את מה שאני מעביר להם, זה מייעל אותם והם הופכים להיות מאושרים . ברגע שזה גם נוגע בחיים מעבר לעסק אני בכלל מרגיש סיפוק אמיתי. החשיבה והבנה של מה זה ערך ואיך הוא קשור בעסק שלנו ובאיך שאנחנו מוכרים לכל הגורמים שסביבנו (לקוחות, עובדים, ספקים) מעלה משמעותית את החיבור שלהם והם הופכים להיות לקוחות נלהבים, לקוח נלהב זה השיווק הכי טוב לכל עסק.
הגדרה של עסק – עסק זה מנגנון ליצירת ערך למטרות רווח.
כבעל עסק יש לנו לקוחות, עובדים, ספקים, ולכולם אנחנו מוכרים. לעובד אתה מוכר את התפקיד ואת מקום העבודה הבטוח והמשתלם לו, לספק את הביטחון והיציבות של העסק, וללקוח את המוצר, השירות, האיכות שאתה נותן. אם רק נדע לעטוף את המכירה שלנו בהרבה ערך, אותו גורם תמיד יחזור מהידיעה שאצלנו בעסק הוא מקבל הרבה יותר מכולם, הערך זה מה שהוא לא מקבל מאף אחד אחר, שתמיד יכול להגיד שגם אם אצלי הוא משלם יותר כסף, עדיין , הוא מקבל הרבה יותר תמורת הכסף שלו. שווה לו יותר להיות איתי מאשר כל מקום אחר. כמו שהבנת ערך זה לא רק מחיר אטרקטיבי או זול (נתון משתנה בכל עסק או מוצר) , יש מוצרים שתמחור נמוך יגרום לקונה להרגיש חוסר אמינות או איכות שלא משתלמת. ולכן ערך זהו תוספת שקשורה למה שאתה מוכר ושאתה יכול לתת שאחרים לא נותנים.
ערך נתפש גבוהה ע"י – איכות כמותיות ויחודיות.
איכות- שתמיד להיות בעל האיכות הטובה ביותר ביחס לתחום שבו אני נמצא. לשים לב לפרטים הקטנים שחשובים לקונה, להערות הרגילות שחוזרות על עצמם.לשנות.להוסיף.
כמותיות- לעטוף את המוצר או שרות בכמות שתרגיש לקונה כגדולה ושווה את ההשקעה. לדוגמא אם זה כמות עבודה או יעדים נמוכים ביחס לשעות שעובד משקיע בעבודה. לתת טיפים או עצות דברים שאנחנו משתמשים בהם בעצמנו בתוספת למוצר, שיכולת ממש לעזור למי שקונה מאיתנו. יגרמו לקונה להרגיש שבכסף שהוא משקיע הוא מקבל הרבה יותר מרק מוצר.
יחודיות- זה הגורם מספר אחד לחיבור הלקוח אלינו, והשאלה שתמקד אותנו לדעת מה היחודיות שלנו היא :
"מה אני מוכן לעשות שאף אחד אחר לא היה מוכן לעשות לפניי"- איזה בונוס/אקסטרה אני יכול לתת ללקוח שהוא לא היה מאמין שהוא יכול לקבל. לזהות מי הלקוחות שמגיעים אלינו ולמצא משהו שהם לא היו מצפים לקבל כשם קונים. לדוגמא, אם לקוח שנכנס לבית קפה או מסעדה עם המשפחה שלו, ואותו בעל עסק מזהה שמגיעם אליו הרבה משפחות וילדים, יחלק לילדים איזה חוברת צביעה / צעצוע שיכול להעסיק את הילדים בזמן שהלקוח מבצע את ההזמנה, יגרום לו תמיד לחזור אליו או להמליץ עליו לאחרים. מאפרת לדוגמא שתיתן בסוף העבודה חוברת קטנה של טיפים מקצועיים איכותיים ליום יום, הלקוחה לא ציפת לזה, ובמידה וזה עזר לה יפתח קשר של ביטחון מול המאפרת.
תחשוב ותנסה עכשיו בעסק שלך, לבדוק : איזה פרטים אני יכול לשפר ברמת האיכות במוצר שאני מוכר, ע"י מתן תשומת לב להערות שחוזרות, מה הלקוחות חושבים על המוצר. איך אני מגדיל כמותית את המוצר שלי גם בלי להשקיע יותר מדי כסף אלה ע"י דברים שקיימים אצלי ואני יכול לשתף את הלקוח בהם. והכי חשוב מה אני מוכן לעשות בשביל הלקוח שאף אחד אחר לא עשה לפניי.
לא לפחד לנסות דברים חדשים , להיות פתוח ולחשוב קצת מעבר למה שאנחנו רגילים לעשות כדי לייעל את העסק שלך ושכל הגורמים שקשורים אליו יהיו מרוצים.
אני כבר יודע ובטוח שרק התשומת לב הקטנה למה זה ערך ואיך הוא משפיע על עסק שלך , תוכל למצא הרבה פתרונות שישפרו את האופן שבו אתה מוכר.
http://elevations.business/
עודד אליהו
ייעול עסקי
0547233368