לוגו אתר מאמר.נט
שלום אורח
התחבר לאתר או הרשם לאתר מאמר.נט
5339 מאמרים 1590 כותבים 447 קטגוריות הוספת מאמר
מילות מפתח

מה זה וובינר ואיך עושים את זה?

פורסם בתאריך 29/09/2017      /      נכתב ע"י Droxit - בניית אתרים חכמים וקלים לניהול

מתעניינים בוובינר אבל בטוחים שהבנתם מה זה ואיך עושים את זה? הכנו לכם כמה שאלות ותשובות נפוצות, שיכולות לסייע לכם לבחור באחד האמצעים הפופולאריים ביותר לשיווק, חשיפה ומיתוג עסקים באינטרנט. אם עדיין יהיו לכם שאלות, פנו אלינו לקבלת מידע נוסף

מה זה וובינר?


וובינר (WEB SEMINAR) זכתה לכינוי "סמינר מקוון" או הרצאה אינטרנטית, מאחר והיא מאפשרת העברת ידע לצופים, באמצעות שידור און ליין של הרצאות, המבוססות לרוב על מצגות.  

למה משמשים הוובינרים?


וובינרים מאפשרים להגיע לקהל גדול בשידור חי ולכן הם יעילים לצרכי שיווק ומכירות אבל לא בהכרח באופן ישיר. שידור וובינר יכול לשמש, למשל, להדרכה חינמית או להדרכה בתשלום. הדרכה שלא בתשלום מסייעת לחשיפת העסק או המוצר ובכך תורמת למאמצי השיווק והפרסום של בית העסק. הוובינר משמש גם לחיזוק מותגים, קידום מכירות של מוצרים, שימור לקוחות ועוד.   

איך עושים וובינר?


מעביר ההרצאה בוובינר נרשם לתוכנה ייעודית לצורך כך ופותח אירוע במועד ובשעה שבה הוא מעוניין לשדר. לאחר מכן, יוצר האירוע פותח טופס הרשמה וכמובן גם אחראי להזמין אנשים לשידור. בזמן השידור פותח המרצה חדר וירטואלי ששם הוא מציג בתוך החלון את מסך המחשב או הנייד שלו, תלוי מאיפה מתבצע השידור. על המחשב של המרצה עולה המצגת שהוא הכין להרצאה וכך הצופים יכולים לראות אותה, לשמוע את המרצה ואפילו לשאול שאלות. הצופה מצדו צריך לבצע פעולה פשוטה, שכוללת הרשמה לשידור ופתיחת הלינק שהוא מקבל לכניסה לחדר הוירטואלי. אם לצופה יש שאלות, הוא מקליד אותן והם עוברות למרצה, כך שניתן גם לקיים דיון במהלך וובינרים. 

האם כמה מרצים יכולים לשדר בוובינר אחד?


מערכות וובינרים מאפשרות לצרף לשיחה עד חמישה מרצים שונים, שיש להם הרשאה "לפרוץ" לשידור, כולל שליטה במיקרופון ובמצלמת הוידאו אבל רק מרצה אחד יכול לדבר בכל פעם. מבחינת הצופים, ניתן לשדר לאלפיים צופים בו זמנית, כלומר אלפיים איש שנמצאים בו בעת בכיתה הוירטואלית. 

מה העלויות של עריכת וובינרים?


ישנן מערכות שונות, כגון גו וובינר, והעלויות משתנות בהתאם לדרישות ולצרכים אבל לצורך ההערכה ככלית, מדובר בסכומים של כ-90 עד 300 דולר, בתשלום חודשי והסכום מתומחר לפי מספר הצופים בשידור. למשל, אם מצליחים להביא לשידור אלף אנשים אז התשלום יהיה גבוה יותר משידור עם מאה אנשים. ניתן להשכיר מערכות וובינר אך גם למצוא מערכות חינמניות. 

מה ההבדל בין וובינר ליוטיוב?


ההבדל המרכזי הוא שוובינרים מאפשרים לתקשר עם הצופים, כלומר לא רק להעביר הרצאה פרונטלית, שכידוע פחות אפקטיבית מהרצאות עם מעורבות הקהל, אלא גם לענות על שאלות הצופים. 

באיזו שעה לעשות וובינרים?


העיתוי הוא כמובן חשוב, מאחר והצופים צריכים לפנות את זמנם להרצאה ולכן יש לקבוע אותו לפי הלו"ז שלהם. כלומר, אם קהל היעד הוא אנשים מבוגרים שיצאו לפנסיה ויש להם זמן להעשרה ופנאי, ניתן לקיים את השידור בשעות הבוקר. אם קהל היעד הוא בינלאומי ולא מקומי אז יש צורך לקיים את השידור לכל הפחות בשני מועדים שונים, בוקר וערב, תוך התחשבות בהפרשי השעות הקיימים בין ארצות שונות בעולם. באופן כללי, שעות הבוקר, הן שעות טובות להעביר הרצאה, שלא תמשך יותר משעה. לא קיימת מגבלה על משך זמן השידור, המגבלה היא על משך זמן הריכוז של הקהל ולכן, גם יש להתאים את הזמן לפי איפיון קהל היעד. 

האם ניתן להפיץ את השידור בערוצים נוספים?


כן, הוובינר ניתן להקלטה ואפשר לעלות אותו לערוץ היוטיוב, כך שהחשיפה להרצאה תתרחב. מהרגע שוובינר עלה ליוטיוב ניתן לשתף אותו כמובן גם בערוצי שיווק חברתיים וישירים, כגון ברשת החברתית פייסבוק, באמצעות שליחת לינק בווסטאפ, העלאת הסרטון לאתר האינטרנט של בית העסק וכן הלאה.

רוצים לדעת יותר? פנו אלינו 

4471 צפיות
15 כניסות
מאמרים נוספים מאת Droxit - בניית אתרים חכמים וקלים לניהול
מה יכול לגרום לכאב גב תחתון צד שמאלי? הגורמים והדרכים למניעת כאבי גב תחתון בצד שמאל
פורסם בקטגוריית כירופרקטיקה, לפני 7 שנים 6 חודשים
עיצוב מדויק ופונקציונלי – 3 טיפים של מעצבת דירות יוקרה 3 טיפים של מעצבת מעצבת דירות יוקרה - ענת רגב
פורסם בקטגוריית עיצוב פנים, לפני 6 שנים 8 חודשים
מרחיבים: כך תהפכו תוספת בינוי לפנינה עיצובית השפעת עיצוב הפנים על תוספות חדרים והרחבת הבית
פורסם בקטגוריית עיצוב פנים, לפני 7 שנים 8 חודשים
מדפים מעוצבים משלימים את סגנון העיצוב של הבית מדפים מעוצבים מברזל כאלמנט אמנותי ופרקטי ליצירת חלל מרווח עם אמירה אישית
פורסם בקטגוריית עיצוב פנים, לפני 7 שנים 8 חודשים
פיתוח פטנטים נראה כי הדבר כמעט הכרחי לפתוח מאמר על פיתוח פטנטים עם המשפט האלמותי \"הראש היהודי ממציא לנו פטנטים\". ידעתם שהמשפט לקוח מתוך \"שיר הפטנטים\" פרי יצירתו של חיים חפר?
פורסם בקטגוריית יזמות עסקית, לפני 6 שנים 4 חודשים